InDesign

 

InDesign är själva samlingsplattformen i ditt grafiska arbete.

InDesign kan liknas vid gamla tiders ljusbord.
I InDesign skapar du själva formatet på din trycksak, monterar och formaterar dina texter samt monterar och formaterar dina Illustrationer och Foton.

Text:
Du kan med fördel arbeta med dina texter i en texteditor alt. wordpad eller om du skapar en mer textomfattande trycksak eller en bok kan du arbeta med dina texter i Word.
Du väljer själv om du skapar textformat i din texteditor eller direkt i InDesign.

Om du väljer att skapa dina olika stycke och textformat i din texteditor kan du välja att importera dessa när du importerar din text.

Illustrationer:
Även om InDesign har ett fleratal bra funktioner vad gäller att skapa vektorgrafik kan det många gånger vara en fördel att istället välja att skapa, ditt piktogram eller illustration, i Illustrator o sedan montera din vektorbild i InDesign. Även om det endast är en enklare textlogotyp eller en enkel grafisk form du ska göra så kan det finnas fördelar i att kunna göra endast en ändring om du skall ändra samma illustration på flera ställen. Därav kan det vara klokt att skapa även en enklare illustration i Illustrator.

Foton:
Val av bildformat:
Det finns en uppsjö av olika bildformat vilka många gånger har olika fördelar och nackdelar i förhållande till varandra.

Oavsett vilket fotoformat du väljer så måste du ofta redigare dina bilder i färg och innehåll, eller frilägga bilderna för en vit eller trasparent bakgrund.

Det finns en uppsjö av olika bildredigeringsprogram men har du väl valt att arbeta i Adobe CS så har du även tillgång till ett av de bästa programmen dvs. Photoshop.

När det gäller ren redigering av dina bilder så är Photoshop eller ett bildredigeringsprogram att föredra, däremot har InDesign vissa bildfunktioner som kan vara värda att testa.
En av dessa är möjligheten att lägga skuggor på dina bilder. Fördelen här är att du får liknande skuggor på alla dina bilder vilket ger ett mer proffsigt intryck.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *